BMA Miljö Öppet bolag grundades på hösten 1990 av Bengt och Michael Andersson.


Verksamheten som transportbolag startade i januari 1991 då företagets första lastbil, en treaxlad Scania LBS 111 årsmodell  -79. Ett tag senare skaffades även timmerkran och släpvagn.


I början jobbade endast Benko halvtid som chaufför, med stock, spannmål och sockerbetor som huvudsakliga transporter. Följande år hade redan transporterna ökat och en till lastbil skaffades, denna gång en 142:a med styckegodskran, då började även Micke jobba heltid på företaget.


En tomt nära kyrkbyn skaffades och elnätsskötsel i skärgården för elverket gjordes från 1992 till mitten av 2000-talet. Sedan 1993 har företaget skött vägunderhållet bl.a. i Korpo med undantag för vintern 2003-2004. Samtidigt byttes också 111:an ut mot en 141:a lastbil med vägunderhålls-utrustning. Arbeten som underleverantör för Klara, nu TSJ,  började samma år och har fortsatt i varierande skala. Från och år 2000 med ökade arbeten drastiskt med borttransporter av blandavfall från Korpo och har växt till alla bortransporter från Nagu, Korpo och Houtskär.


De kommande åren följde med samma sorts arbeten, men anskaffandet av 142:an gjorde att även virkes- och maskintransporter ökade.1997 tog företaget en utvidgning genom att börja med Ombudspost och liten byggnadsmaterial affär med en anställd, samtidigt anställdes även en chaufför.


Några år senare inleddes körning för Kaukokiito och Transpoint, Senare också Kiitolinja. Först med liten lastbil med pressukapell och senare då mängderna ökade skaffades företagets första skåplastbil med bakgavellyft.


Samtidigt flyttade butiken till ett större utrymme bredvid mataffären i Korpo kyrkby och där fanns möjlighet att utöka sortimentet med pappersvaror, leksaker, oljor, trädgårdstillbehör och mycket större byggnadsmaterialsortiment. En nyanställning görs och Nagu Andelsbankstjänster tillkommer två gånger per vecka.


Körorna ökade både i mängd och variation och både lastbilar, släpvagnar och maskiner inskaffades.


2005 köptes även den gamla butiken ”Knallen” som totalrenoverades och fick en tillbyggnad. I denna fastighet verkar nu BMA Miljös affär och lunchcafé Cap Horn.

2009 köptes ”gamla posthuset” som är grannhus till affärsbyggnaden och året därpå tillkom Matkahuoltos paket ombudstjänst till servicen.

För tillfället sysselsätter BMA Miljö 7 heltidsanställda, innehar 5 trafiktillstånd och äger två fastigheter i Korpo kyrkbyn samt en tomt en bit utanför som fungerar som terminal och depå.

 
Vilka är vi
Utrustning
Historia
Galleri
Tag kontakt

Kolla även:
T-Hem.htmlT-Bilar.htmlGalleri.htmlT-Kontakt.htmlC-Hem.htmlshapeimage_4_link_0shapeimage_4_link_1shapeimage_4_link_2shapeimage_4_link_3shapeimage_4_link_4
BMA Miljö